Lieve zwangeren en partners,
Naar aanleiding van de persconferentie op 20-4-2021 kunnen wij onze zorgverlening gelukkig weer versoepelen. Dit betekent dat het weer mogelijk is om partner en/of kinderen mee te nemen naar het spreekuur vanaf 28 april 2021.

Mocht je vragen hebben over de afspraak verzoeken wij te mailen naar info@geboortehuysverloskundigen.nl

We blijven de adviezen, die gegeven zijn vanuit de overheid en onze beroepsvereniging de KNOV, volgen.
Hieronder zullen wij de maatregelen daarom normaals toelichten. We vragen jullie deze weer grondig door te lezen en toe te passen op jouw eigen zorgafname bij ons.

Naast de algemene richtlijnen om een mondkapje te dragen in onze praktijk, vragen wij jullie ook een mondkapje te dragen tijdens het spreekuur. Wij dragen tijdens het spreekuur ook een mondkapje. Mocht je bezwaar hebben tegen het dragen van een mondkapje dan horen wij het graag tijdens het spreekuur.

Wij willen benadrukken dat het belangrijk is en blijft om contact met ons op te nemen bij klachten en/of onzekerheden. Wij zijn net als anders 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar op nummer  06 – 41 55 30 21. 

Zwangerschap

 • De controles vinden allen op de praktijk plaats.
 • Partners en/of kinderen mogen mee naar de controles. Helaas kunnen we nog geen andere belangstellenden toestaan.
 • Indien de 20 weken echo in het ziekenhuis gepland staat (NWZ Alkmaar of Dijklander ziekenhuis Hoorn) mogen partners mee naar de echo. Het is belangrijk dat jullie beide geen COVID-19 klachten hebben en een mondkapje is verplicht.
 • Inloopspreekuren blijven in verband met verwachte drukte tot nader order geannuleerd.
 • Bij klachten gerelateerd aan corona vragen we je, voorafgaand aan de afspraak, contact op te nemen met de praktijk. In samenspraak zullen we dan besluiten of de afspraak door kan gaan of uitgesteld zal worden.

Bevalling

 • In de thuissituatie is het mogelijk om één extra persoon aanwezig te laten zijn tijdens de bevalling. In het ziekenhuis is dit helaas nog niet mogelijk.
 • In het ziekenhuis is het verplicht om mondkapjes te dragen in de openbare ruimten, zorg ervoor dat die klaar liggen bij de bevaltas.
 • Indien je als barende besmet bent met het corona virus ontstaat er mogelijk een medische indicatie voor de bevalling, dit betekent dat je onder begeleiding van de gynaecoloog in het ziekenhuis zult bevallen. Afhankelijk van de ziekteverschijnselen zullen we met je afstemmen wat het advies is ten aanzien van de zorgverlening.
 • Cliënten met bewezen corona of verdenking op corona zullen worden opgevangen in het Noord West ziekenhuis in Alkmaar . Dit betekent dat er bij sterke verdenking of bewezen ziekte verwezen zal worden naar Alkmaar.
 • Belangrijk! Bij corona klachten en/of ziekte van de partner, mag hij/zij wel aanwezig zijn bij de bevalling. Als je klachten hebt vernemen wij dit graag, we zullen dan passende beschermingsmaatregelen treffen met elkaar. Als het nodig is om naar de operatiekamer te gaan, mag de partner (in geval van COVID-19 besmetting) helaas niet mee.
 • Mocht het nodig zijn om gebruik te maken van een ambulance is het goed om te weten dat je als partner niet mee kunt reizen. Dit om ervoor te zorgen dat het ambulancepersoneel met zo min mogelijk personen in contact komt.
  Zorg ervoor dat spullen (zoals bevaltas en maxi cosi) klaar staan zodat je snel weg kunt.

Kraamperiode

 • In de kraamperiode verlenen wij, net als in de zwangerschap, zorg aan moeder en kind. Normaliter betekent dit dat wij in de kraamweek een aantal keer op huisbezoek komen. Vanwege corona zullen wij in overleg met jullie afstemmen: wanneer huisbezoeken en/of telefonisch consult.
 • We adviseren om samen met de kraamverzorgende af te stemmen wat mogelijk/gewenst is qua visite.

Nacontroles
De nacontroles zullen weer fysiek plaatsvinden. Mocht je het zelf prettig vinden om de nacontrole telefonisch te laten plaatsvinden dan horen wij dit uiteraard graag en zullen we dat inplannen.
Ben je reeds bevallen en wil je een afspraak maken voor de nacontrole, dan verzoeken wij je om ons te mailen op info@geboortehuysverloskundigen.nl of onze assistente te bellen op 0226-31 22 96 

Voorlichting bevalling en kraamperiode
De voorlichtingsavonden kunnen in verband met de maatregelen niet fysiek plaatsvinden. Ter vervanging hebben wij de voorlichtingsavond opgenomen. Deze online versie zul je, in de periode vanaf 30 weken zwangerschap, door ons gemaild krijgen.

NWZ beleid
Als je voor een controle óf voor de bevalling naar de gynaecoloog gaat, is het goed om van te voren nog even de nieuwste update te bekijken wat betreft coronamaatregelen. Zie deze link voor de laatste informatie.

 

 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *