Helaas lopen de besmettingscijfers weer op en zijn we genoodzaakt om, conform de landelijke richtlijnen, nieuwe maatregelen te nemen.

Omdat de situatie snel verandert, veranderen ook adviezen geregeld. Houd daarom onze website, sociale media in de gaten zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Welke maatregelen gelden er op dit moment?

Algemeen

De volgende zaken blijven belangrijk:

  • Kom NIET naar de praktijk indien je last hebt van verkoudheidsklachten en/of koorts. Ditzelfde geldt ook als je gezinssleden/huisgenoten last hebben van deze klachten. Bel ons gerust om je persoonlijke situatie te overleggen en een passend plan te maken.
  • Als je naar onze praktijk komt, vragen wij jullie direct je handen te desinfecteren na binnenkomst.
  • In bepaalde situaties zullen we nog extra beschermende middelen dragen, zoals bijvoorbeeld tijdens de bevalling.
  • Zowel in de zwangerschap, tijdens de bevalling als in de kraamweek kan het voorkomen dat er een huisbezoek gepland staat of plotseling geïndiceerd is. Heb je zelf, of één van je gezinsleden/huisgenoten, Corona-gerelateerde klachten, dan is het noodzakelijk dat we dit telefonisch vernemen alvorens dit bezoek plaatsvindt.
Zwangerschap
  • We willen je vragen om tijdens de controles op de praktijk een mondkapje te dragen.
  • Huisgenoten zijn welkom altijd om mee te komen tijdens de controles. Wil je iemand van buiten je huishouden meenemen? Dan overleggen we dit graag met je.
Bevalling
  • Tijdens de bevalling zullen de zorgverleners (verloskundige, kraamzorg of personeel van het ziekenhuis) een mondkapje dragen wanneer er zorg binnen 1,5m wordt gegeven. Als barende hoef je uiteraard geen mondkapje op.
  • Je kunt nog steeds kiezen waar je wil bevallen, thuis of in het ziekenhuis.
  • Op dit moment kampen de ziekenhuizen met grote drukte en personeelstekorten. Hierdoor kunnen we tijdens de bevalling pas kijken óf je in het ziekenhuis terecht kunt en welk ziekenhuis dit is. Bij grote drukte kan het soms ook nodig zijn om thuis te bevallen ook wanneer dit niet je voorkeur heeft of in een ziekenhuis buiten de regio. Bij spoedgevallen kunnen we uiteraard altijd terecht in het dichtstbijzijnde ziekenhuis.
Kraamperiode

Tijdens de kraamvisites zullen wij een mondkapje dragen wanneer je zorg leveren binnen 1,5 meter afstand.

Vaccinatie

Wil je meer informatie over wel of niet vaccineren tijdens de zwangerschap? Lees dan deze informatiekaart.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *