Waarom kiezen voor een badbevalling?

Bevallen in water kent veel voordelen, zowel voor moeder als kind; 

  • Warm water heeft een ontspannende werking. Hoe meer je ontspant, hoe sneller je ontsluit en hoe meer endorfine je lichaam aanmaakt. Deze natuurlijke pijnstiller zorgt ervoor dat je de weeën beter op kunt vangen.
  • Onder water kun je gewichtloosheid ervaren en daardoor kan je makkelijk bewegen. Hierdoor is het zoeken van een andere houding minder zwaar dan uit het water.
  • Meestal gaat een waterbevalling wat geleidelijker. Het warme water zorgt er ook voor dat je perineum wat soepeler wordt. Hierdoor is de kans op inscheuren of een knip kleiner.
  • Het warme water zorgt ervoor dat je lichaam op temperatuur blijft. Hierdoor kan je lichaam alle energie gebruiken voor de bevalling.
  • Voor de partner kan een waterbevalling ook positief zijn. Het bad moet opgezet en gevuld worden. De actieve betrokkenheid van de partner wordt vaak als positief ervaren. Bovendien kan de partner mee in bad om je te ondersteunen. Het bevordert intimiteit, gevoel van veiligheid en geborgenheid.
  • Het kind kan makkelijker bewegen door het bekken en heeft een zachtere overgang naar het leven buiten de baarmoeder.

Huren van een bevalbad

Een bevallingsbad is een bad welke speciaal is ontworpen om op een veilige manier in te bevallen, voor zowel moeder als kindje.Het voordeel van een opblaasbaar bad zijn o.a. de zachte bodem en randen. Bij het aannemen van verschillende posities in bad voorkom je hiermee pijnlijke houdingen in knieën, nek, etc.

Hoe werkt het?

Indien je geinteresseerd bent in het huren van een bevalbad kun je contact met ons opnemen. Onze praktijkondersteuners en verloskundigen kunnen eventuele vragen die je nog hebt beantwoorden.
Je kunt vanaf 37 weken zwangerchap jouw gehuurde bad bij ons ophalen in de praktijk. Dit bad is voor jou tot 42 weken zwangerschap. Hierna breng je het gehuurde bad weer terug naar de praktijk.  

Inclusief uitgebreid bevallingspakket

Het bevallingsbad wordt altijd inclusief een uitgebreid bevallingspakket geleverd. Dit pakket bevat alles wat je nodig hebt voor een hygiënische bevalling in water. Én alles in dit bevallingspakket is nieuw, dus hoef jij je geen zorgen te maken over de hygiëne. 

Geen gebruik gemaakt van het bad? Geen zorgen!
Heb je het bad thuis en maak je uiteindelijk geen gebruik van het bad, dan krijg je het complete huurbedrag en de complete aanschaf van het bevallingspakket retour (mits niet gebruikt). 

Tarieven

Bevalbad formaat mini (1-persoons)

Buitenmaat: 165 X 145 X 71
Binnenmaat: 114 X 94 X 66
Inhoud: 480 liter

Huurprijs 5 weken: €  150,-  incl. hygiënisch pakket
Borg: € 100,- (dit bedrag krijg je terug als we het bad hebben gecontroleerd)

Bevalbad formaat regular (2-persoons)

Buitenmaat: 193 X 165 X 74
Binnenmaat: 142 X 114 X 69
Inhoud: 650 liter

Huurprijs 5 weken: €  160,- incl. hygiënisch pakket
Borg: € 100,- (dit bedrag krijg je terug als we het bad hebben gecontroleerd)

* Optioneel bij te huren: 
– Warmte afdekhoes: watertemperatuur daalt met slechts 0,5 graden per uur (+€10,-)
– Quooker koppelstuk (+€5,-)

Gebruiksinstructies

Hier lees je alles over het opzetten, vullen, gebruik, legen, schoonmaken en het opruimen van het bevallingsbad. We gebruiken hiervoor een korte video van website bevallingsbaden.nl , waarin alles kort wordt uitgelegd. 

Heb je nog vragen over het huren van een bevallingsbad? Neem dan even contact op met de praktijk
T: 0226 – 31 22 96
E: info@geboortehuysverloskundigen.nl