Verloskundigenpraktijk Langedijk e.o. is in 1969 opgezet door verloskundige Mieke Welles en bestaat dus inmiddels meer dan 50 jaar. In juni 2020 is verloskundigenpraktijk Langedijk overgegaan in Het Geboortehuys. Binnen de praktijk werken we met een vast team van verloskundigen en praktijkondersteuners.
Bij drukte, ziekte of vakanties zijn er een aantal waarnemers in de praktijk werkzaam.

Wij vinden het geven van een persoonlijke en individuele begeleiding erg belangrijk tijdens de zwangerschap.
Om dit te bereiken nemen we graag de tijd voor jou en je partner om jullie vragen te beantwoorden en voorlichting te geven over onderwerpen die belangrijk zijn tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd.

Tijdens de komende maanden van de zwangerschap, de bevalling en het  kraambed zullen wij je aanspreekpunt zijn. . Het doel van onze controles is o.a. problemen die zich eventueel voordoen, tijdig te ontdekken en je door te verwijzen naar de hulpverlener die jou het best kan helpen zoals een gynaecoloog, een kinderarts, huisarts of fysiotherapeut.

De verloskundigen

Joanna Kramer-Swierczynska (praktijkhouder)

“Sinds 1995 ben ik actief verloskundige in de praktijk en eigenaar. Mijn droom was dat ik voor altijd in deze prachtige omgeving zou kunnen werken en nog steeds heb ik enorme liefde voor mijn vak. Mijn motto is 24 uur per dag 7 dagen per week voor je klaar te staan. Actief naar je luisteren en jouw wensen meenemen, zodat er op maat een totaalpakket aan je geboden wordt. Er komt als zwangere of jonge moeder al zoveel op je af, dan wil je niet overal nog naar zoeken. Bij ons hoeft dat niet: alles wat je nodig hebt voor, tijdens en na de zwangerschap bieden wij. En dat is ook wie wij zijn, concreet, direct en alles met korte lijntjes.”

Suzanne Kruize-Wijker (praktijkhouder)

“Mijn naam is Suzanne Kruize-Wijker. Ik ben verloskundige sinds 2009 en woon samen met mijn twee kinderen in Broek op Langedijk. 
Sommige van jullie zullen mij misschien kennen van een aantal jaar geleden toen ik als verloskundige en echoscopist in de praktijk werkzaam was. 
Ik heb altijd heel erg genoten van mijn werk als verloskundige. Het ondersteunen van zwangeren en partners tijdens een van de meest bijzondere momenten van hun leven, heb ik altijd beschouwd als een voorrecht en geniet ik met volle teugen van.
In 2017, na de geboorte van mijn tweede zoon, heb ik besloten om mij meer te gaan focussen op de echoscopie en ben ik weggegaan uit Langedijk om te gaan werken bij grotere echocentra. 
Helaas veranderde het leven van mijn gezin drastisch toen mijn man in 2018 ziek werd. Er was toen geen plaats meer voor echoscopie of verloskunde en de afgelopen jaren was mijn gezin uiteraard mijn prioriteit. 
Mijn man is vorig jaar overleden en ik heb gemerkt dat ik het werken in de zorg, de verloskunde, heel erg mis. Ik was dan ook heel erg blij en vereerd toen Joanna mij vroeg om terug te komen en samen met haar de praktijk te runnen. 
Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met haar en mijn collega’s een frisse start te maken en Het Geboortehuys een plek te laten zijn waar jij en je partner het fijn en vertrouwd vinden om te komen.
Ik hoop jullie snel te zien in de praktijk! “

blank

De praktijkondersteuner

Amy Heskes

“Mijn naam is Amy Heskes. Ik ben moeder van Katy (2012) en Jari (2016). Sinds 2001 woon ik in Noord Scharwoude. Ik ben opgegroeid in Westland, maar al helemaal ingeburgerd in de West-Friese omgeving door mijn werk als praktijkondersteuner van Het Geboortehuys. Alle zorg rond zwangerschap en geboorte vind je hier onder een dak en dát maakt het een leuke en uitdagende baan. Ik zet me voor 100% in en ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk.
Mensen kunnen mij bellen voor telefonische afspraken óf langskomen. Heerlijk dat het allemaal zo laagdrempelig is. Het is een gezellig team met alle verloskundigen, de echoscopiste en kraamverzorgsters, een unieke formule.”

blank

De echoscopiste

Elly Verduijn

Ik werk sinds 1985 met veel plezier als echoscopiste. Mijn opleiding heb ik gedaan in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.
Het blijft een fantastisch beroep. Iedere keer het moment van nieuw leven als het kindje beweegt: Prachtig! Mijn doel is dat iedereen vertrouwen krijgt in zijn zwangerschap.
Ik woon in IJmuiden en ik ben opgegroeid in Santpoort, dichtbij de kust. De kust en het strand blijven mij boeien.

blank